10/28/2012

ohana on perhe, ketään ei jätetä yksin, tai hylätä.

Kun oon jäämässä yksin kotiin viikonlopuks, äiti neuvoo hermostuneena tunnin kuinka mikro toimii, lähettää joka ilta hyvänyön viestin jos en oo himassa, alkaa polttaa tuikkuja elokuussa, virittelee joulupalloja koristeeksi vaikka vasta viime viikolla otti ne pois, äiti ei oo varmaan mun elinaikana missannut yhtäkään Emmerdalen jaksoa ja jaksaa aina lätkä/formulakauden alkaessa valittaa iskälle. Mut silti, se on maailman ihanin äiti.

Iskä on ärsyttämisen maailmanmestari, iskä imuroi aina ennenkun istuu mihinkään ja aina kun oon just nukahtamassa, iskän naurun kuulee koko kylä, iskä laulaa puuttuvaa palasta mummin kuuskymppisten juhlapöydässä, iskä kulkee 16 vuotta samoissa sandaaleissa kesät talvet. Iskä keksii joka aamu jonkun ärsyttävän hokeman, jota hokee koko päivän niin että kaikilla menee hermo. Mut silti, se on maailman ihanin iskä.

Äiti jaksaa aina kysellä kuulumisia, tehdä maailman vaativimmalle pennulle ruokaa, kuunnella valitusta ja vittuilua, leipoa ja järjestää synttäreitä, kestää Nooran kavereiden viikonloppuvisiitit ja kuunnella koko päivän singstariin kailottamista. Äiti aina kysyy mun mielipidettä vaatteista tai kengistä mitä on tilaamassa. Äiti pitää musta aina huolta. Äiti aina ymmärtää.

Vaikka iskä osaa ärsyttää, iskälle ei ikinä voi olla vihanen. Iskä osaa aina piristää ja iskällä on maailman parhaat jutut. Iskältä oon oppinut vittuilua ja ärsyttämistä, mut myös huumorintajua. Iskä tulee juttuun poikaystävän kanssa, ja siltä oon oppinut miten poikaystävän kuuluu mua kohdella koska iskä kunnioittaa ja arvostaa äitiä ja kohtelee sitä hyvin. Iskä ei jaksa selittää itsestään selviä asioita, se tietää että tajuun ite. Iskä on jaksanut 16 vuotta heittää mut joka ikisii reeneihin ja jäädä kattomaa kuinka edistyn ja miten reenit menee. Iskä on mun sankari.

Mä en todellakaa oo ollu mikään helpoin tapaus, oon ollu kunnon kauhukakara ja moni olis mun kohalla luovuttanu. Mut nää silti jakso kasvattaa musta ihan hyväkäytöksisen ja superviisaan ihmisen. Oon älyttömän onnellinen että mulla on noin ihanat vanhemmat.

5 kommenttia:

 1. Anonyymi10/28/2012

  AAAA tää oli ihana!:)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi11/22/2012

  Sweetest!! /Outi

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus!! :) Mun äiti on ihan samanlainen.. Sekää ei oo jättäny varmaa yhtäkää Emmerdale jaksoo kattomatta ja pyytää iskää aina kattomaa jotain muutaku jota rallei ja sellasii :D

  VastaaPoista