9/28/2012

opetussuunnitelma uusiks ?

Mun mielestä ainakin puolet lukion aineista pitäis poistaa opiskelusuunnitelmasta...

Koululiikka. Siis mitä hienoa siin on, että aamukaheksalta juostaan tuli perseen alla sateessa ettimässä rasteja ?! Mitä tyydytystä se opettaja siitä saa, että liikan takia ollaan koko loppupäivä ku perseesee ammutut karhut ? Ihmettelen myös vähän sitä touhua, kun jalkapallokaan ei oo oikeesti jalkapalloa, kun se höystetään kaikilla iki-ihanilla lisäsäännöillä (pallon pitää koskea kaikkia joukkueen jäseniä tai ei saa tehä maalia) että SAADAAN SITÄ HIKEÄ PINTAAN ! Opettaja huutaa kentän laidalla hymy pyllyssä että kaikkien pitäis osallistuu ja mä siel sit kuoleman partaalla yritän pysyy hengissä.

Matikka. Kyllähän se on silleen, että jos ei omista sellasia matikka-aivoja niin ei se pänttäämällä hahmotu. Kuinka moni on ikinä tarvinnu toisen asteen yhtälön ratkaisukaavaa ? oikeesti, matikan pitäis olla vapaaehtosta. Fyssa ja kemma kuuluu samaan kategoriaan, mitä mä jollain kvarkeilla ja ioneilla teen ? "Hetkellä 10 potenssiin -34 maailma koostui kvarkeista ja antikvarkeista." SIIS MITÄÄÄ VITT-- ?

Filosofia. Kyllä, mua kiinnostaa pohtia 75 minuuttia että onko norsut oikeesti harmaita, vai voisko ne olla pinkkejä. Oikeesti, mitä järkeä...

+ NÄISTÄ AINEISTA KURSSEJA VOIS VÄHENTÄÄ..

Historia. Siis mitä, ainaki 4 pakollista ? Tarvitaanko oikeesti 4 kurssia suomen historian kertailuun ? 2 kurssia riittäis siihen + vähän ehtis puhua sodista ja antiikin ajoista ja ehkä esitellä amerikan historiaa.

Matikka. No jos ei kokonaan laiteta vapaa-ehtoiseksi, niin kursseja vois todellakin vähentää puoleen. Käytäis sellasia käytännön asioita, verojuttuja ja ehkä prosentteja, että osataan laskea paljon hyötyy alennuksista. Ja jos fyssaa ja kemmaa pitää olla, kyllä ne perusjutut pystyy mahuttaa molemmista aineista samaan kurssiin, kiinnostuneet voi sitten ottaa lisää jos mieli tekee.

No, jokaisella tietty on ne lemppariaineet koulussa ja luultavasti tästä penaalin terävimmät kynät osaa päätellä, että mua ei oo matemaattisilla aivoilla siunattu. Mitäs aineita sä inhoot yli kaiken ?

8 kommenttia:

 1. Voi että, ois aika unelma <3
  Tästä listasta puuttuu kyllä musiikki, en ymmärrä MIKSI SIITÄ ON KOE? Eikö se riitä että tiedän mikä musiikki on mun mielestä kivaa ja omaan ehkä senverta hyvän rytmitajun että pystyn yksinäni jorailla kotona? Koska mä en ole yhtään musiikillisesti lahjakas ni jätetää tää homma niille jotka sen oikeesti osaa! :--)

  VastaaPoista
 2. oi kyllä, täysin samaa mieltä! :) mua nauratti oikeen toi jalkapallo sääntö. Hei ihan oikeesti, pallo pitää koskee joukkoeen jokaista jäsentä? voi luoja.. :D

  VastaaPoista
 3. ainii, iina sä oot ihan oikees !! siis pakollista kuvista ja musaa, mäki ku oon näin taiteellinen ni oikee silmä lepää mun töherryksissä ja kyl kinostaa kuunnella jotain beethovenia kokeesee..

  VastaaPoista
 4. Anonyymi9/29/2012

  Ei jestas miten naurettavaa :D Miksi ihmeessä halusit nimenomaan lukioon jos melkein kaikki on kerran noin turhaa? Jos kurssit olisivat niinkuin haluaisit niin olisi ihan sama kun kävisit amisten atto aineet :D

  VastaaPoista
 5. koska lukios on kuitenki niitäki aineita mitkä kiinnostaa (:

  VastaaPoista
 6. Olen kyllä samoilla linjoilla! Liikunnan vielä ymmärrän, koska se nyt ihan tosissaan ei tee kenellekään pahaa, mutta just matikan määrä on aika jäätävä. Samoin musiikki ja kuvis saisi olla kokonaan valinnaiset, jos en ollut siihen mennessä oppinut piirtämään tunnistettavaa tikku-ukkoa, voi ehkä jo luovuttaa suosiolla.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi10/21/2012

  odotas vaan kun nämä nykyiset 12vee jonnet pääsee lukioikään niin johan on hyvä että saadaan niitten pikku sokeriperseet hyllymään

  VastaaPoista