9/23/2012

lukio vs peruskoulu

Tossa kysymyspostauksessa multa kysyttiin, että peruskoulu vai lukio. Aattelin pyhittää tälle kysymykselle kokonaisen postauksen, koska tästähän mulla riittää juttua !

Miks menin lukioon ? Haluun journalistiksi, ja lisäks haluun oppia kieliä, joten lukio oli mulle selvää alusta asti. Amista en ikinä edes harkinnut. Ehkä vähän aikasta ruveta vertailee peruskoulua ja lukioo, peruskoulua tuli käytyy se yheksän vuotta ja lukios on vasta eka jakso käyty, mut silti tiiän jo et lukiosta tykkään paljon enemmän.

LUKIO
+ Saa ite valita, mitä kursseja käy kiinnostuksen mukaan
+ Kokeet on kaikki samalla viikolla, mun mielestä se on paljon parempi kun peruskoulussa niitä oli vähän väliä ympäri vuotta.
+ Koeviikolla on lyhyitä päiviä, vaan koe ja valmistelu, joten ehtii päivällä lukee ja tehä kaikkee muutakin. Peruskoulussa kokeiden lisäks oli normaalit koulupäivät ja läksyt, mikä oli ihan perseestä.
+ Ei tarvii panostaa jokaiseen aineeseen. Esim. ne aineet, mitä on vaan yks pakollinen kurssi, voi piilottaa päättötokarista. Eli jos vaikka fyssa ei kiinnosta, riittää että pääsee kokeesta läpi koska numeron voi piilottaa. Ite ainakin panostan vaan niihin aineisiin, mitkä aion kirjottaa.
+ Jaksojärjestelmä on oikeesti siistein juttu ikinä ! 6 viikkoo ku jaksaa roikkua liikkatunneilla, se riittää ! Koko loppuvuosi liikkavapaata. Paras juttu on, että sen kurssin voi ottaa milloin haluu, eli jos et tykkää talvilajeista niin ota kurssi sellaseen aikaan milloin ei oo lunta.
+ 75 minuutin tunnit on mun mielestä kans hyvä juttu. Peruskoulussa meillä oli vaan 45, ja siin ajassa ei ehtiny ku kaivaa kirjat esiin ja tunkee ne takas laukkuun. Tosin jollain supertylsällä psykologian tunnilla 75 minuuttia on tuskaa.
+ Opettajia ei oikeesti kiinnosta oppilaiden elämä tai miten me se koulu käydään. Peruskoulussa puolet tunnista meni siihen, ku opettaja huus niille vittupäille jotka ei älyy mitään. Nyt niistäkin riemuidiooteista on päästy eroon, ja opettajat luottaa siihen et me tajutaan ite opiskella. Ja jos ei, opettajat ei jaksa puuttuu siihen, koska ollaan jo tarpeeks isoja ottamaan vastuuta.
+ Läksyjä ei tarkisteta. Ei mua kiinnosta tehä fyssan läksyjä, kokeesta läpi pääsemiseen riittää se että on (melkein aina) hereillä tunnilla.
+ Saa ite tehä lukkarin. Jos sua ei kiinnosta heräillä joka aamu kuudelta naama norsunvitulla, ni voit skipata aamutuntien koodit ja olla sit vähän pidempään koulussa.
+ Opettajia ei kiinnosta, vaikket tekiskään tunnilla mitään. Kuinkahan monesti oon jo aiheuttanu jollekkin raukalle astmakohtauksen lakkaamalla kynsiä tunnilla, ottanu päikkärit tai vaan pelaillut bestiksen ipadilla fruitninjaa. Myös mun psykanvihko on täynnä sivuja, mihin oon vaan väritellyt ruutuja tekemisen puutteessa. (Tässä vaiheessa porukka jo miettii että mitäköhän vittua mää siellä lukiossa teen)

- Jotkut opettajat lukiossa on niin raivostuttavia ettei oo tottakaan. Vittuako mua kiinnostaa jotkut rapujen seksiasennot mistä äikänope meille kerto, tai sen 25-vuotias poika. Kyl meijän lukio olis aika vahvoilla äikän kirjotuksissa, jos pitäis kirjottaa essee äikänopen pojan elämästä.

Eli tiivistettynä, vaikket peruskoulussa viihtyiskään, niin ei sen takia kannata jättää menemättä lukioon. Lukio oikeesti on ihan erilainen ku peruskoulu, eikä tää oikeesti oo mitää helvetillistä raatamista vaikka niin pelotellaan.

12 kommenttia:

 1. Olinki sun lukijas jo :) Oot aivan oikeessa noissa lukion plussissa, eikä lukio oo niin paha ku sanotaan :D

  VastaaPoista
 2. Ei lukio oo ees paha t. valmistunut ;DD

  Pitää vaa lukea tiiviimmin ja aineet ovat haastavammat.. Kannattaa tosiaan opiskella ahkerasti :D harmittaa itselläni et oli kapina vaihe kun pääs "vapaampaan" kouluun kuin peruskoulu ja helpommat aineet jäi niin sanotusti opiskelematta. Sit itkettiin kun ea5 olikin nii vaikeeta :D

  Tsemiä lukiovuoteen!

  VastaaPoista
 3. kiitos (: tosta postauksesta sai joo sen kuvan, etten aikois kauheesti opiskella mut kyl aion oikeesti panostaa niihin aineisiin mitä kirjotan ! iskälle tuli luvattua kirjottaa kuus ällää.. :D

  VastaaPoista
 4. Haha nauroin tolle esseelle äikän maikan pojasta XDXD
  Mutta olen täysin samaa mieltä!!! Lukio on vaan niin paljon parempi :-)

  VastaaPoista
 5. Tämä ei liity blogiin mitenkään, mut salli mun sanoa, oot tosi kaunis! :) Ja sun blogissakaan ei oo mitään vikaa. Tosi ihania kuvia ja tekstiä löytyy sopivasti! =) Me like!

  http://merppaslife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Voi vitsi tää muutti kokonaan mun käsityksen lukiosta, oon koko ajan sinne aikonu mennä, mut kauheilla ennakkoluuloilla :-D Tosi kiva postaus & sait uuden lukijan (:

  VastaaPoista
 7. kiva et jollekki oli hyötyy (:

  VastaaPoista
 8. Voi että sait lukion kuulostaa tosi "kivalta" siis ku oon miettiny et mennkö vai en (oon siis vast kasilla) mut ton perusteella taidan mennäkki! :D

  Muuten missä lukiossa oot? Ku asut näköjään Lahessa! :D Asun kans melkee lahes en iha! :D

  Ihana tää sun blogis♥

  http://mylifeiswonderfuls.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. oon tiirismaal (: ja juu kyl mä ainaki tykkään lukiost tosipaljon !

  VastaaPoista
 10. joo toi on niin totta!! ku koulut alko niin menin amikseen ja sit heti koulun jälkeen menin lukioon koska halusin sittekki sinne ja en oo kyllä katunu! taino ehkä nyt ku just koeviikko menossa mut ei kaikki voi aina olla hyvin! :D

  http://jannikatm.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Ykkösvuonna mukana on vielä paljon pakollisia kursseja, mutta jo toisena vuonna pääsee keskittymään niihin mitä aikoo kirjoittaa, ja sillon tahti kiristyy. Ykkösellä kannattaa opetella opiskelutekniikka, jolloin sitten kakkosesta kirjoituksiin saakka opiskelu ei käy niin raskaaksi. :)

  VastaaPoista